La Fira Trovam presenta el seu cartell complet

La Fira Valenciana de la Música se celebrarà del 9 a l’11 de novembre a Castelló de la Plana i comptarà, entre altres, amb El Diluvi, Pep Gimeno “Botifarra”, Esther, Maluks, La Maria i Noelia Llorens “Titana”

Publicat: 25-07-2023, 13:23

Font:

La Fira Valenciana de la Música Trovam ha completat la programació artística de l’onzena edició. L’esdeveniment tindrà lloc entre el dijous 9 i el dissabte 11 de novembre a Castelló de la Plana i més de trenta-cinc bandes i solistes actuaran en els diversos escenaris de la Fira per a presentar el seus projectes. Entre les incorporacions al cartell s’ha de destacar la presència d’intèrprets valencians com Tórtel, Blu Boi, Kela, Josu Miró i Los Manises. Així mateix, s’han confirmat els directes d’artistes arribats d’altres punts de l’Estat com Belako, Carlota Flâneur, Dupla, Júlia Colom i Libérica.

Actualment, el Trovam és un esdeveniment imprescindible per als amants de la música i per als professionals d’aquest sector cultural. Des de l’any 2013, melòmans, intèrprets, promotors, mànagers, agències i la resta d’agents musicals es troben a la capital de la Plana Alta per a posar en comú els seus problemes, reptes i experiències. Més enllà de la vessant professional, la Fira Valenciana de la Música també ofereix un elenc d’intèrprets emergents i consolidats de gèneres molt diversos amb l’objectiu de satisfer els gustos d’un públic variat. D’aquesta manera, i com passa cada any, en 2023 es podran escoltar artistes de pop, rock, rap i músiques urbanes. Així mateix, no faltarà la música d’arrel valenciana i els espectacles destinats al públic familiar.

Les incorporacions al cartell
Després del primer avançament del cartell anunciat el passat mes de maig, el Trovam ha incorporat més de 20 nous artistes a la programació. Com no podia ser d’altra manera, el protagonisme serà per a les formacions valencianes. Així, el públic podrà gaudir amb el folk mediterrani, la psicodèlia i el pop electrònic de Tórtel, qui presentarà el disc Calavera Suave. En eixes mateixes coordenades es mouen Kela, guardonada com artista revelació en l’última edició dels premis Ovidi pel seu disc El Mirall, i Josu Miró, qui ara comença una nova aventura més íntima després de gravar com a Joe Pask. En eixa vessant acústica també treballen el duet format per la cantant Lola Bou i el guitarrista Manel Brancal, així com SanIsidro. D’altra banda, Castelló de la Plana també acollirà l’electrònica experimental sonora i visual de Blu Boi.

El públic familiar sempre té el seu espai en el Trovam. En aquesta ocasió, hi actuaran Canta Canalla, quintet que tocarà els temes del seu treball més recent, Pim Pam Pum, on denuncien la violència i converteixen els temes en cants a l’alegria i l’amistat. A més, Marcel el Marcià presentarà el disc Música infantil tradicional en valencià. Es tracta d’un recull de versions modernes d’onze de les cançons més populars de la infantesa dels valencians i les valencianes.

La Fira també és un bon aparador per a formacions d’altres zones de l’Estat. Enguany, des del País Basc arribaran Belako, un dels grups capdavanters del panorama del rock independent; Dupla, duet que barreja l’electrònica i les tornades pop amb lletres satíriques; i Airu, els quals practiquen un indie-pop de veus profundes. D’altra banda, les aragoneses Ixeya posaran en escena el seu estil acústic rural on aborden qüestions relacionades amb la natura, el cultiu de la terra i el feminisme.

Altres artistes confirmats
Els noms abans mencionats s’afegeixen a una programació on ja figuraven intèrprets valencians com Jimena Amarillo, El Diluvi, Pep Gimeno “Botifarra”, Esther, Maluks, La Maria i Noelia Llorens “Titana”. A més, s’havia fet pública la presència de Margarita Quebrada, Caramelo, Holistiks, Ana Zomeño i The Dance Crashers. Els andalusos La Plazuela, l’asturià Rodrigo Cuevas, la navarresa Olaia Inziarte, els murcians Awakate i el català Pol Batlle també estaran a Castelló de la Plana el pròxim novembre.

La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana) i l’Ajuntament de Castelló de la Plana. A més, compta amb la participació de la Diputació de Castelló; la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme (Generalitat Valenciana); À Punt Mèdia; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM, Ministeri de Cultura i Esport); la Direcció General d’Indústries Culturals, Propietat Intel·lectual i Cooperació (Ministeri de Cultura i Esport); Mediterranew Musix (Turisme Comunitat Valenciana); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL); la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP); l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE); el Berklee College of Music (València Campus); la Universitat Jaume I de Castelló (UJI); Radio 3 (RNE); la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM) i la Valencian Music Office.

Compartir: