La música en valencià ja té llista d’èxits

Veu la llum la “Top 30”, la primera llista d’èxits composta exclusivament per música en valencià i que es farà cada setmana per votació popular.

Publicat: 30-10-2023, 11:15

Font:

La música en valencià fa un pas endavant i ja compta amb una llista d’èxits actuals pròpia: la “Top 30” que, en la seua primera entrega, és reflex i deixa constància del millor de la música actual que es fa al nostre territori en valencià i de l’excel·lent moment creatiu pel qual passa la música en la nostra llengua.

La primera llista  “Top 30” està encapçalada per la nova versió de “Balansiya” que acaba de traure Xavi Sarrià amb col·laboracions com les de Pep Gimeno “Botifarra”, Noèlia Llorens “Titana” o La Maria. En segon lloc, trobem “Finals”, l’última cançó i èxit de La Fúmiga i en tercer, “Paradigma mort”, cançó amb la qual retorna Àlex Seguí a l’escena musical, esta vegada en solitari. També trobem als primers llocs de la llista, les cançons de Samantha, el Diluvi, Sandra Monfort o Cactus.

A més de les 30 cançons que integren la llista, compta amb 30 candidates que disputaran, amb els vots de totes les persones que participen, estar al lloc més alt de la llista.

Com diu Germà Alcayde, creador de la llista i impulsor de la plataforma “#músicaenvalencià a la xarxa”: “passat un any des de la posada en marxa de la web, des d’on hem anat oferint informació de tot el que es cou referit a la música en la nostra llengua, hem volgut fer un pas més i crear noves seccions que feren del web un espai més interactiu i participatiu”.

Junt amb la llista “Top 30”, també s’han estrenat dues seccions al web: un espai dedicat a jocs sobre música en valencià, que anirà creixent tant en nombre com en diversitat i un fòrum que s’ha creat com un punt d’encontre per a informar i informar-se, opinar, raonar i fer comboi.

La posada en marxa de les noves seccions al web, així com el manteniment i actualització tant del web com de les xarxes socials, ha sigut possible gràcies a l’ajuda de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana.

#músicaenvalencià a la xarxa

El projecte, que va arrancar fa dotze anys amb l’objectiu de contribuir a donar visibilitat a la música que es feia en la nostra llengua, ha anat creixent, tant en una major presència en xarxes, com en nombre de seguidors. Actualment, compta amb més de 65.000 seguidors en Facebook, Instagram, X (abans Twitter), Tiktok i Youtube.

Des del 2022 compta a més amb una pàgina web des d’on s’ofereix informació actualitzada sobre tot el que té a veure amb la música en valencià: agenda de concerts, notícies, videoclips i discos publicats i des d’ara suma nous continguts i noves maneres d’interactuar amb les seccions Top 30, Fòrum i Jocs, que acaben de veure la llum.

Compartir: