Tomàs de los Santos presenta nou disc: «Viu i directe»

El cantautor valencià estrena el seu quart treball, un concert enregistrat en directe al Teatre Micalet de València en el Festival Barnasants

Publicat: 08-02-2024, 14:30

Font:

Tomàs de los Santos presenta el seu quart treball «Viu i directe», un àlbum enregistrat en un concert del passat 2023 i on fa un repàs als seus 10 anys de trajectòria musical.
Aquest disc és un viatge de cançons basades en la memòria històrica, en l’amor per la terra, en la poesia i en altres temàtiques socials sempre presents en els seus discos.
En «Viu i directe» ha estat acompanyat de la seua banda, integrada pel músic i productor del disc Jesús Barranco, i les músiques Isabella Làuzara i Bea Albert. També ha participat l’actriu Elsa Tronchoni en la dramatúrgia de les poesies cantades i recitades del disc.
L’estil musical s’emmarca en la cançó d’autor, en un segell molt personal i identificable que ha anat evolucionant des del seu primer disc cap a la música cinemàtica experimental.
El disc conté 19 temes on podem trobar cançons pròpies del cantautor, poemes de diversos autors musicats pel mateix De los Santos o versions d’Ovidi Montllor i Toti Soler. A més a més, compta amb diverses col·laboracions com la del cantautor Josep Pérez Ona Nua, Martí Tarrasó i Claudi Penalba (músics de Tenda), la flautista Mireia Soriano, el cantautor i poeta Ivan Brull o la germana del cantautor, Graciela de los Santos.
Tomàs de los Santos va aprofitar el concert per a estrenar dos temes inèdits basats en poemes de Marc Granell (Només paraules) i d’Ivan Brull (Sis posicions amoroses).
«Viu i directe» també ret homenatge als poetes Vicent Andrés Estellés i Joan Salvat Papasseit l’any de commemoració dels seus centenaris amb diversos poemes musicats i interpretats pel cantautor de Benimaclet.
«Viu i directe» ja està disponible en les plataformes digitals més populars i en format CD a partir de març de 2024.

Tomàs de los Santos és un músic i compositor. Compta amb tres treballs d’estudi: Dones i dons (premi Ovidi Montllor 2014 al millor disc de cançó en valencià), Segona Mà (premi Ovidi Montllor 2017 a la millor cançó per Balconades) i La Rosa als Llavis (premi Ovidi Montllor 2021 al millor disc de cançó en valencià). Es caracteritza per una obra de temàtica social i amb adaptacions musicals de poesia de diversos autors i autores. Ha rebut el Premi Miquel Martí i Pol a la millor musicació d’un poema en la nostra llengua al Certamen Terra i Cultura per Homenatge Anònim XV, de Vicent Andrés Estellés.

Compartir: