Noelia Llorens, ‘Titana’, i Àlex Blat protagonitzen la segona setmana de ‘Les Arts és Músiques Valencianes’

Els concerts tindran lloc a la sala Martín i Soler el 2 i 3 de febrer, respectivament

Publicat: 01-02-2024, 11:58

Font:

El Palau de les Arts Reina Sofía continua la segona edició del cicle ‘Les Arts és Músiques Valencianes’, que tindrà esta setmana com a protagonistes a Noelia Llorens, 'Titana', i a Àlex Blat, que actuaran en el Teatre Martín i Soler el 2 i 3 de febrer, respectivament.

Després de debutar a l'Auditori de les Arts en 2023 amb Pep Gimeno, 'Botifarra', Noelia Llorens, la veu més atrevida del cant tradicional valencià, es presenta en solitari este divendres, 2 de febrer, a les 19.30 hores, amb les 400 localitats del Teatre Martín i Soler esgotades des de fa dies. 

La cantaora de Godella proposa un repertori que l'ha acompanyada des que va començar a cantar quan tenia nou anys: fandangos, seguidilles, malaguenyes, jotes, boleros o cançons de bressol d'herència familiar, les lletres dels quals passen pel filtre del respecte i l'estima al temps present i en què es reivindica el paper de la dona.

Guanyadora del premi del públic en els Carles Santos de 2022 per l'àlbum debut Titana, en Les Arts comptarà amb la participació de molts dels seus referents musicals, com Pep Gimeno, 'Botifarra'; Miquel Gil; la cantaora d'albaes Teresa Segarra, o el cantaor Toni Navarro, Violí, tots acompanyats de la banda habitual de Noèlia, liderada per Susana Díaz Tejedor.

Àlex Blat actua per primera vegada en Les Arts el dissabte 3, a les 19.30 hores, amb un concert en el qual el vocalista i líder de Tardor presenta el segon àlbum Margulis vol. 1

Després de sorprendre llançant-se en solitari en 2021 amb La veritat, el cantautor reivindica amb el segon treball, format íntegrament per col·laboracions amb altres cantants, la música com a espai de col·laboració i no de competició. 

Margulis vol. 1 deu el nom a la reconeguda biòloga Lynn Margulis, que va proposar la cooperació com a mecanisme evolutiu enfront de la competició darwinista. En 2023, Àlex Blat ja va sorprendre amb els avançaments: L’oblit, junt amb Pablo Sánchez, de Ciudad Jara, al qual seguixen La llum que tu tens, amb May Ibáñez, i La cúmbia frugal, amb Carles Chiner. Este mateix mes de gener ha presentat un dels últims senzills: El cel de casa, amb la menorquina Maria Florit.

Les entrades per al concert d'Àlex Blat en Les Arts tenen un preu entre 12 euros i 15 euros.

Compartir: