Àlex Seguí torna a fer cançons i publica “Paradigma Mort”

L'exvocalista de La Gossa Sorda sorprén al panorama valencià amb l'estrena d’un nou senzill com avançament del projecte complet que anirà oferint durant els pròxims mesos

Publicat: 01-11-2023, 12:41

Font:

Huit anys després que La Gossa Sorda fera el seu últim concert, el vocalista de la banda, Àlex Seguí trenca el silenci per publicar “Paradigma Mort”, títol escollit per al senzill que suposa la seua tornada al món de la música. L'artista multidisciplinari de Pego (la Marina Alta) torna a entrar a l'estudi de gravació per enregistrar un conjunt de cançons que anirà publicant, periòdicament, a les xarxes socials i plataformes digitals.

Amb “Paradigma mort”, Seguí reflexiona sobre la crisi de la modernitat per oferir una anàlisi, en forma de preguntes i respostes, al voltant d'aquelles persones que, com ell, no han deixat de plantejar-se el sentit de l'art i la seua capacitat per alliberar el pensament. De com s'han de continuar eixamplant les clivelles d'un sistema cultural, polític i social que es va desfent en l'actual situació globalitzada de col·lapse d'institucions i estats.

Un missatge profund i reflexiu amb el fraseig clàssic i característic de Seguí que es recolza en una base estilística que barreja electrònica amb reggae, pop, drum&bass i s'esquitxa de tocs d'afrobeat. Una sonoritat que s’aconsegueix combinant els instruments analògics d’una banda de rock amb samplejats i mètodes purament digitals.

Paradigma Mort” és, només, la primera mostra del nou projecte musical d'Àlex Seguí què, com ha explicat, “s'ha cuinat a foc lent i s'anirà materialitzant amb calma durant els pròxims mesos, perquè en tot este temps he aconseguit generar molt de material que ara tinc moltes ganes que el públic valencià conega i, esperem, que disfrute”, fins i tot, amb possibles presentacions en directe.

Paradigma Mort” s'estrena acompanyat d'un videoclip protagonitzat pel mateix Àlex Seguí, rodat a l'emblemàtic Teatre Echegaray d'Ontinyent (la Vall d’Albaida) i que han dirigit i produït Marc Mayor i Jaime Rod. El tema l'ha enregistrat Sam Ferrer a WZ Estudi de Borriol (la Plana Alta), compta amb lletra i composició d'Àlex Seguí i la producció musical i arranjaments d'un altre  ex-membre de La Gossa Sorda, Joan Marc Pérez (productor d’Auxili i component de Ciudad Jara), qui també s'ha encarregat dels teclats, junt a Miguel Ramos (component de Ciudad Jara i exmembre d’Auxili) a la bateria i Sam Ferrer a les guitarres.

Compartir: