Miquel Gil estrena al Principal de València ‘Viatger’, el seu nou disc

El músic de Catarroja estarà acompanyat de Vicent Torrent, Pep Gimeno “Botifarra, La Maria, Titana i Borja Penalba

Publicat: 09-03-2024, 00:07

Font:

Hui dissabte 9 de març, el Teatre Principal de València serà l’escenari de l’estrena de Viatger, el nou àlbum de Miquel Gil. El músic de Catarroja va presentar el seu disc el passat 22 de febrer i d’ací a pocs dies es podrà disfrutar en directe en un concert que tindrà la col·laboració de Pep Gimeno “Botifarra”, La Maria, Vicent Torrent, Noèlia Llorens “Titana” i Borja Penalba. Tobal Rentero i Jordi Pastor se sumaran a la banda per fer que aquesta estrena siga tot un èxit.

Amb "Viatger", Miquel Gil torna als escenaris -d’on mai no n’ha baixat- per presentar un treball que va començar a gestar-se l’estiu de 2022 i que suposa un nou viatge per a ell, el d’endinsar-se en el món de la tecnologia digital.El músic, amb més de 49 anys d’experiència professional, ha transferit en aquest nou treball ritmes, harmonies, sonoritats i ambients nostrats a entorns i sonoritats digitals i electròniques. El resultat final és un disc que ell mateix defineix com a “contrastat”, amb temes densos (moltes pistes, efectes, sons sintètics) i temes minimalistes (una guitarra, un pandero i una veu). Com diu el músic i compositor de Catarroja, es tracta d’un “treball d’artesania del segle XXI, bit a bit, fet a mà. Música valenciana d’arrel (no folklòrica)”.

Miquel Gil ha fet aquest nou trajecte molt ben acompanyat amb l’experta de Nelo Alfonso i amb els imprescindibles Toni Porcar, Eduard Navarro, Gusmà Gil, Tobal Rentero, Nico Alfonso, Edu Navarro Jr. i Jordi Pastor.

Part del "Viatger" ha estat possible gràcies al projecte de micromecenatge engegat pel músic que va assolir i superar el seu objectiu abans del temps fixat.

Compartir: