Ja està fora "Silenci", el segon senzill de Mar Morález d’una sèrie de musicalitzacions de poemes de Vicent Andrés Estellés

Amb aquesta cançó, breu i d’estructura senzilla, la banda continua en la seua búsqueda de noves sonoritats, amb textures i programacions electròniques molt presents

Publicat: 09-02-2024, 19:55

Font:

Mar Morález acaba de publicar "Silenci", el seu segon senzill sobre poemes del Llibre de Meravelles, de Vicent Andrés Estellés. Amb aquesta cançó, el quartet continua en la seua búsqueda de noves sonoritats. Es tracta d’un tema breu, delicat i minimalista, dins dels paràmetres de l’electropop, amb una estructura senzilla de només tres acords i dos frases cantades, amb textures i programacions electròniques molt presents.

“Ens demanen silenci, quan ens queden encara
tantes coses per dir –«a dormir, a callar»–,
(...)”.

Per al seu nou llançament, la banda agafa només els dos primers versos del poema, que fan referència a la doctrina oficial i l’obediència patides a Espanya durant la repressió franquista.

Amb aquestamusicalització, Mar Morález convida a continuar llegint un poema molt enginyós, ple d’homenatges i veus d’altres poetes, i que toca molts dels temes recurrents d’Estellés, i alhora actuals: la guerra, la postguerra i la repressió, el discurs dominant i la vigilància, la censura... i la memòria, per a poder combatre-les.

El seu àlbum, que recollirà un total de tretze poemes musicalitzats del Llibre de Meravelles, vorà la llum durant la primavera de 2024, any del centenari del naixement del poeta de Burjassot.

Mar Morález la formen Javier Canales (veu, piano i sintetitzadors), Pilar Pérez (guitarra i veus), Pedro Torres (baix) i Emilio Nadal (bateria). Amb diverses experiències en altres bandes i projectes musicals, bona part dels seus components van coincidir en l’última formació de Los Canadienses (amb referències musicals editades per Subterfuge Records, Acre Discos, Marilyn Records i Munster Records).

Compartir: