Loren Honey: «"Llampa" és un crit de desesperació i ràbia contra la fibromiàlgia fet cançó»

Loren parla a l'Altaveu de Ràdio Pobla sobre la seu nova cançó "Llampa"

Publicat: 04-06-2023, 21:42

Font:

Loren Honey acaba de traure “Llampa”, un d’eixos temes que t’arriben ben dins, especialment pel tema que tracta, que és la malaltia de la fibromiàlgia, que viu en primera persona

A L’Altaveu de Ràdio Pobla vérem voler parlar amb ella perquè ens contara més coses sobre “Llampa

Conta’ns, de què parla “Llampa”?

“Llampa” es va estrenar el passat 12 de maig, Dia Mundial de la Fibromiàlgia, ja que aquest tema parla de com es viu en primera persona una malaltia crònica, ja siga la fibromiàlgia, la fatiga crònica o la malaltia que siga i que va dedicada a totes aquelles persones que viuen en aquestes condicions i que es senten identificades amb aquest missatge.

Quan vaig escriure esta cançó, que ja fa molt de temps que la tenia escrita, la vaig presentar als meus companys i ells, a pesar de no estar amb la meua pell, de no entendre com es viu d’esta manera, van confiar plenament en la cançó, del que estic molt agraïda.

Per què vas crear-la, quina va ser la motivació?

“Llampa” es crea per la meua necessitat pròpia d’escriure, ja que l’escriptura és la meua manera d’expressar-me i de sentir-me a gust a mi mateixa, d’ordenar els meus pensaments i sentiments, però sí que és veritat que escrivint aquesta lletra va ser amb música de fons, per tant, té l’estructura musical.

Era un crit de desesperació i de ràbia, que s’ha convertit en cançó, que pot ser la veu de molta altra gent que viu la mateixa situació que jo.

Què és el que vol aconseguir Lorey Honey amb “Llampa?

Amb aquesta cançó volem donar visibilitat a totes aquelles persones que estan vivint amb algun tipus de malaltia crònica, perquè el que demanen i demanem és que se’ns ajude a tindre una qualitat de vida més digna, ja que és l’únic que poden fer per ajudar-nos.

A vegades és necessari que li posem música a algunes paraules perquè arribe d’una altra forma a la gent, que afortunadament no està en la nostra pell. És important fer música que parle de la festa i de l’amor, però també és important deixar un lloquet a cançons o a grups que parlen d’altres coses que també són importants i que hi ha que donar-los cara o música en este cas.

Per què has triat fer-la en valencià?

És veritat que no tenim totes les cançons en un mateix idioma: en valencià, en castellà o en anglés, en tenim un poquet de cada. I no hi ha un motiu en particular per este fet.

Que “Llampa” siga en valencià, supose que és perquè, al parlar d’una experiència pròpia: quan vaig al metge i parle amb ell i torne a casa i la frustració que sent, és algo que em passa en casa, per tant, és algo que em passa en valencià i per això, en eixe moment em va eixir escriure en valencià. A més, sonava molt bé, amb molta garra i molta força i algo que sentia molt de dins, molt verdader i notava que tenia més força i més sentit fer-ho en valencià.

Tinc una altra cançó que es diu “L’arrel de la xiqueta”, que es pot escoltar a youtube que parla de l’estima d'estar en casa, en el seu poble, de l’orgull de ser de poble.

Teniu previst traure noves cançons o disc? Què és el pròxim que vorem de Loren Honey?

Estem preparant un EP, però és cert que els membres del grup tenim altres coses: acabar estudis o feines que ens fan anar fora del país o altres grups o altres projectes i per això s’ha atrassat un poquet més del que pensàvem. Sí que és veritat que ara ens hem tornant a reunir i estem acabant les cançons que tenim començades i esperem que prompte les pugueu veure.

I de propostes actuals que hi ha a la nostra escena en valencià, quina t'agrada  o recomanaries?

Soc afortunada de conéixer a gent que també té altres grups que també fan música en valencià, com Daltrepoble, els meus companys de Bocairent i Banyeres, que acaben de traure nou disc “Trencadís” i en el que jo tinc una col·laboració en la cançó “Poquet a poquet”. El rap també és important. No hi ha molts grups de rap ara mateix que facen música en valencià i és algo que deuria escoltar-se.

Per altra banda, també està Sa Pena: la meua companya de poble Marta i Ausiàs, que estan fen musiqueta súper xula i que també va a petar-ho, si no estan petant-ho ja.

Jo vos recomane molt que escolteu a estos grups que fan música en valencià i són de la terreta

Loren Honey, Moltes gràcies per estar esta vesprada amb nosaltres a l’Altaveu i estarem pendents de les vostres novetats musicals i mentre arriben, escoltarem i compartirem “Llampa”

Gràcies al programa per convidar-nos a contar-vos el que fem i a presentar-vos esta cançó, que podeu escoltar totes les demés que tenim, que les podeu trobar en totes les plataformes digitals i gràcies a programes com el vostre que feu d’altaveu i fa que molta més gent ens puga conéixer, escoltar-nos i ajudar aquelles persones que necessiten tindre una cançó com esta.

Compartir: