El Museu de Belles Arts de Castelló dona la benvinguda als concerts d’agost amb La Maria

La Maria serà la protagonista del cicle Nits al Claustre d’aquest dijous 3 d’agost, amb la presentació del seu disc ‘L’Assumpció’

Publicat: 02-08-2023, 11:51

Font:

L’Institut Valencià de Cultura presenta aquest dijous 3 d’agost, a les 22.30 hores, al Museu de Belles Arts de Castelló, el primer dels concerts del cicle Nits al Claustre del mes d’agost, amb la cantant valenciana Maria Bertomeu, més coneguda com a La Maria.

La Maria presentarà aquest dijous 3 d’agost la seua primera producció 'L’Assumpció', en un lloc privilegiat com és el claustre del Museu de Belles Arts de Castelló.

Quan l’1 de novembre de 2021 el vídeo de La Maria interpretant una vella cançó popular valenciana, com ho és ‘Arranquem vinyes’, es va fer viral, no havia passat res més que això, una mínima commoció estètica enaltida per l’efecte propagador de la xarxa.

Després d’aquesta repercussió en línia, l’artista va multiplicar l’atenció del sector musical i la seua gira 'El que està per vindre' es va transformar en una oportunitat per a donar a conéixer la seua veu i una nova proposta musical actualitzada de l’estil valencià. L’artista ha estat educada en el cant valencià sota el guiatge de Xavier de Bétera.

La veu de La Maria, sigil·losa, trencadissa, delicadíssima, rica d’indicis i subtilesa, enamorava a la primera escolta, reforçada per la senzillesa de la cançó i les amables curvatures del seu traçat musical. En el seu debut discogràfic, que presenta al Belles Arts de Castelló, hi ha un conjunt de romanços o històries amb un to del segle XXI, ja que La Maria ha volgut seguir poant en la profunditat del passat, però amb cants, colors i ornaments contemporanis.

L’entrada per als concerts del Museu és lliure fins a completar l’aforament. Més informació ací.

Compartir: