El Diluvi presenta “Espere” amb La Fúmiga

El Diluvi presenten un nou senzill d’avançament del seu proper disc, que confirma el viratge electrònic de la banda i ens parla de relacions líquides i separacions en positiu

Publicat: 02-03-2023, 11:24

Font:

El Diluvi presenta ‘Espere’, una nova cançó que compta amb la col.laboració de La Fúmiga i que és un segon avançament del que serà el seu proper disc. ‘Espere’ és una celebració d’alliberament i parla de la separació, de les relacions líquides actuals, intenses i efímeres, que necessàriament acaben quan els camins personals prenen rumbs diferenciats, i confirma el viratge cap al pop electrònic de la sonoritat d’El Diluvi que en aquest cas s’endinsa de ple en un ritme dembow. 
 
“En aquesta ocasió hem convidat a Àrtur i Beteta de La Fúmiga, que aporten frescor i jovialitat, a la vegada que donen sentit a aquesta conversa intensa de parella. Som amics i companys d’escenaris des de fa anys, hem fet carrera junts i hem compartit sinergies des de l’inici de la banda ja amb el tema ‘Mediterrània’, tenia tot el sentit comptar amb ells i era una proposta divertida que van acceptar de seguida”, expliquen El Diluvi.
 
“Ni totes les relacions actuals són tòxiques ni tots els finals són infeliços, aprendre a deixar anar sense rancúnies és un deure que tenim per millorar les nostres relacions humanes des del respecte i la responsabilitat, no totes les persones ens podem permetre el luxe de fer com Shakira i Piqué”, reflexiona la banda sobre la temàtica de la nova cançó. 
 
‘Espere’ ha estat enregistrada als estudis Can Pardaler d’Artés, amb producció de David Rosell. Per aquest nou llançament, El Diluvi ha tornat a comptar amb el disseny gràfic d’Helga Ambak per la portada del senzill i la fotografia de Lluc Tomàs per les noves imatges del grup. El vídeo que acompanya a aquesta nova cançó ha estat rodat per Nyàs, productora emergent a València, que repeteix amb El Diluvi després d’haver rodat també el vídeo del seu últim llançament, “A fer la mà”. El videoclip s’ha rodat en Corbera amb la participació de Daniel Cros i Gabriel Arroyo com actors i s’ambienta en un bar, on una parella està trencant amistosament la seua relació, amb la mirada i reacció de les dues bandes com espectadors i participants.
 
El Diluvi
El Diluvi és un grup de música valencià que prové de Castalla i d’altres poblacions de l’Alcoià, compost per Flora Sempere (veu i bandúrria), Andreu Ferre (baix), Lluc Llorens (acordió diatònic i veus), Txus Rodríguez (guitarra), David Payà (veu i violí) i Dani Garcia (bateria). Des de 2012, amb el seu EP de debut amb quatre temes versionant a Ovidi Montllor, fusionen estils musicals tan diversos com ara cúmbia, reggae, rumba, folk i la música tradicional o d’arrel valenciana, en un ‘mestissatge mediterrani’ que ha esdevingut un èxit absolut dins i fora del territori valencià. Temes com ‘I tu, sols tu’ o ‘Heroïnes de la fosca nit’ s’han convertit en autèntics himnes de la lluita feminista. La consolidació del grup va vindre de la mà del seu quart disc d’estudi, ‘Junteu-vos’, (Halley Supernova, 2019), que fou guardonat com a millor disc de mestissatge als Premis Ovidi Montllor (2019) i també com a millor disc de fusió i mestisatge i millor cançó als II Premis Carles Santos de la Música Valenciana, atorgats per Cultura de la Generalitat. ‘Present’, llançat al 2022, és el seu cinquè disc i ha aconseguit el Premi Ovidi Montllor a la millor cançó i la nominació al millor disc de fusió i mestissatge als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2022.

Compartir: