El Diluvi, guardonat amb l’11é Premi El Tempir en la categoria de Sud

El Tempir celebrarà el 18 de novembre la gala de lliurament dels seus premis, que reconeixen la trajectòria i el treball en defensa de la llengua i de la cultura valencianes

Publicat: 10-11-2023, 17:34

Font:

El pròxim dissabte 18 de novembre, El Tempir celebrarà la gala de lliurament dels seus premis, que reconeixen la trajectòria i el treball en defensa de la llengua i de la cultura valencianes de persones i entitats en els àmbits d’Elx, sud i País Valencià. La cerimònia d’enguany, a més, és especial perquè la nostra entitat organitza aquests actes justament quan comença la celebració dels 30 anys de vida d’El Tempir.

Enguany els guardonats en la categoria Sud 2023 és el grup musical El Diluvi per diverses raons:

1r És un grup molt vinculat al sud, lloc que el va veure nàixer. Recordem que començaren a actuar l’any 2011 al Casal del Tio Cuc d’Alacant (també guardonats amb el IV Premi El Tempir Sud l’any 2016) amb un repertori de sis versions de temes d’Ovidi Montllor.

2n Les seues cançons s’han convertit en autèntics himnes entre jóvens de diferents generacions de manera que han combinat temes molt diversos: la reivindicació del feminisme, la lluita contra les injustícies de tota mena, l’amor com a motor de vida, la sensibilitat ecologista i la defensa de la llengua i la cultura del nostre país tal com es pot constatar en l’evolució temàtica dels seus discos.

3r La fusió d’estils musicals que El Diluvi ha dut a terme —fruit també d’una gran llibertat creativa— és un tret distintiu i fonamental del grup, cosa que l’ha convertit en una veu singular dins el panorama musical en català a casa nostra. En conseqüència, reben el reconeixement sincer i entusiasmat del públic i els elogis sincers de la crítica. A més, ha obert el camí a altres grups per a practicar la fusió i el mestissatge musical.

Per tot això, la Junta Directiva d’El Tempir decideix atorgar unànimement el Premi El Tempir Sud a El Diluvi per una raó bàsica: representar el bo i el millor de les terres de migjorn en un aspecte tan essencial com les ganes de cooperar i col·laborar conjuntament entre els seus membres a fi de superar les adversitats lingüístiques de la nostra zona i aconseguir-ho, de manera tan reeixida a l’hora de fer música i projectar-se a la resta del domini lingüístic. El Diluvi es converteix així en el gran ambaixador musical del sud per dret propi i en el grup més destacat musicalment en la història recent d’aquest extrem del país.

Cada concessió de guardó vindrà amb l’acompanyament musical del cantant i guitarrista Òscar Briz, un dels autors més reeixits de la cançó, que s’ha sabut reinventar disc rere disc. Amb ell gaudirem de lletres exquisides, elegància musical i d’una presència captivadora.

 

Compartir: