Borja Penalba estrena nou single "A Ciutat-K amb Paul Valéry", segon avançament del seu treball en solitari Giròvag

"Giròvag" és presentarà en un gran concert al Teatre Principal de València el 10 de desembre

Publicat: 10-12-2023, 11:14

Font:

Borja Penalba posa música al poema de Ventura Ametller "A Ciutat-K amb Paul Valéry". Aquest és el segon avançament del primer treball en solitari del cantant i compositor Borja Penalba, "Giròvag" (Blau- Discmedi), que es publicarà en les properes setmanes i que que es presentarà en un concert de gran format el diumenge 10 de desembre al Teatre Principal de València, com a pòrtic de la gira de concerts que el durà a Barcelona, el 29 de febrer de l’any vinent a Barcelona, en el marc del Barnasants.

Davant la temptació de morir, Borja Penalba escolleix viure... i fer pròpia aquesta reflexió original de Paul Valéry al seu Cementiri marí, desenvolupada i ampliada de manera exquisida pel poeta de Mataró Ventura Ametller, a tocar dels 100 anys del seu naixement. Una musicació de grans contrastos, composta i cantada des de l'emoció pura.

Borja Penalba

Fa més de 30 anys que Borja Penalba es dedica a la música, una feina sense horaris ni calendaris. Tothora pensant cançons, musicant-les, arranjant-les i produint-les, passejant-les i compartint-les. Ho ha fet a molts estudis de gravació i a molts escenaris. Ha enregistrat discs i ha fet gires al costat de Feliu Ventura, Miquel Gil, Lluís Llach i d’Obrint Pas, entre molts d’altres. En els darrers deu anys ha compartit camí amb Maria del Mar Bonet i amb Mireia Vives.

Ara, per primera vegada, es presenta sense compartir nom a la portada amb aquest disc en primera persona, on es despulla –o ‘es nua’, com ell defensa-, i la guitarra i la veu de Penalba, alcen el vol i són les protagonistes.

Com els monjos rodamons que vivien aliens a les normes dels monestirs, l’ànima de giròvag que sempre era dins el músic, ha quedat al capdavant per a començar aquest viatge de principi definit i de final incert.

Borja Penalba fa música, és músic, fa de músic, és música.

"Giròvag" vol ser més que un disc, vol ser més que un concert i una gira. "Giròvag" és una idea.

Compartir: