La biografia de Vicent Torrent arriba a les llibreries

Josep Vicent Frechina ens acosta a la profunditat de la vida i obra del fundador d’Al Tall. Una figura clau per entendre qui som i d’on venim així com la fortalesa actual de la nostra música

Publicat: 25-10-2023, 18:09

Font:

Arriba a les llibreries la biografia Vicent Torrent. La cançó popular, obra del prestigiós crític musical Josep Vicent Frechina. Una biografia publicada per Sembra Llibres amb la col·laboració d’El Mico Entertaintment, que ens permet entendre la vida i obra d’una figura clau en la història de la música actual del nostre país.

Amb el grup de la seua vida, Al Tall, Vicent Torrent va escriure cançons que són autèntics himnes populars. Però el seu treball incansable ens ha deixat un llegat encara més valuós: va canviar per sempre la nostra manera d’entendre la cançó popular del País Valencià, va restaurar el vincle perdut entre el present i la memòria antiga de les velles generacions, ens va reconnectar amb la Mediterrània com a marc cultural de referència i va dotar d’autoestima i relat propi els moviments populars d’arreu del territori.

Perquè la seua biografia és la de milers de joves que van créixer en la desmemòria i que a les acaballes del franquisme van protagonitzar una apassionant revolució personal i col·lectiva cap a la descoberta de la pròpia identitat. Durant més de cinc dècades, Vicent Torrent ha treballat sense treva per reconstruir la casa en runes de la nostra cultura popular malgrat els atacs de l’extrema dreta i els intents de censura i invisibilització.

Aquesta sembra ha fructificat en una extraordinària escena musical valenciana que el té com a mestre. També, en un gran reconeixement institucional, acadèmic i, sobretot, popular. En aquesta biografia, Josep Vicent Frechina ens acosta a aquest llegat imprescindible per a entendre qui som i d’on venim. I per a seguir combatent els discursos monoculturals, censors i repressors que ens continuen amenaçant.

El llibre es presentarà en un gran acte el 25 d’octubre, a les 20 hores, al Teatre Micalet de València. Amb la participació de Vicent Torrent, Josep Vicent Frechina, Rosana Pastor, Xavi Sarrià, Amàlia Garrigós, Pep Gimeno Botifarra i Pau Alabajos. Un acte organitzat per Sembra llibres que, amb aquesta obra, continua l’estela de recuperar el nostre relat popular amb les biografies de personatges fonamentals de la nostra cultura, com Ovidi Montllor, Manuel de Pedrolo, Montserrat Roig o Miquel Martí i Pol.

Compartir: