Amic dels Cirerers presenta el senzill ‘Somriu i bona nit’, l’avançament del seu primer disc

‘Somriu i bona nit’ és el primer llançament d’Amic dels Cirerers, una cançó de bressol amb tocs electrònics i una sonoritat evocadora que aposta per la paternitat conscient i corresponsable

Publicat: 18-11-2023, 18:34

Font:

Amic dels Cirerers, nom artístic del músic d’Oliva Josep Sánchez, presenta el senzill ‘Somriu i bona nit’, avançament del seu primer disc, que vorà la llum al desembre de 2023 i que ja ha estat nominat als Premis Ovidi i als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2023 en la categoria de Millor disc de cançó d’autor.

Somriu i bona nit’ és una declaració d’intencions del fet de paternar, que aposta per la corresponsabilitat conscient i feminista i per una educació on la llibertat i l’autonomia personal es posen en el centre. La cançó ha estat gravada i produïda per Joel Gilabert a Dénia, a l’estiu del 2022., i mescla la cançó d’autor amb electrònica, dins d’un pop progressiu.

‘Aquesta cançó és el regal que li faig al meu fill Ovidi, en agraïment per ensenyar-me allò que no s’aprén en els llibres i per ajudar a combatre l’ego” explica Josep Sánchez en relació a ‘Somriu i bona nit’.

El primer single d’Amic dels Cirerers s’acompanya d’un videoclip creat per Pai Pai Studio a l’octubre de 2023 i la imatge gràfica i les fotografies del llançament han anat a càrrec d’Enric Alepuz. Al directe, Josep Sánchez estarà acompanyat per Bernat Pérez i Roman Pons, músics i antics companys d’estudis.

Amic dels Cirerers
Amic dels Cirerers és el nom artístic i el projecte musical més personal de Josep Sánchez, músic d’Oliva i mestre de música a Vilanova i la Geltrú (Barcelona). Té experiència a diferents formacions musicals, com Aribau 21, on musicava poemes de la poetessa valenciana Àngels Gregori; Trencadiss, amb qui va publicar un EP i va tindre molta activitat a Barcelona; o el
grup de rumba de Palamós Xamán Rumbero, on tocava el clarinet. Al 2022 va guanyar el premi MIL Descobreix, dins del festival Música i Lletra de Xàtiva, fet que l’impulsà a enregistrar el seu primer LP en solitari sota el nom d’Amic dels Cirerers, un any sencer de composició a foc lent juntament amb el productor de Dénia Joel Gilabert.

Amic dels Cirerers, el seu nom artístic, és un pseudònim carregat d’homenatges: la dona i el fill de Josep Sánchez porten el cognom Cirera i els cirerers són els arbres que fan possibles els fruits més importants de la seua vida. En segon lloc, és una ofrena explícita a la cançó homònima i el treball del músic català Pau Vallvé, un referent per a Josep Sánchez.

Compartir: