Entrevista a Aina Koda a "L'Altaveu" de Ràdio Pobla

Aina Koda ens parla del seu nou disc "Percal"

Publicat: 03-05-2023, 08:14

Font:

Aina Koda, la rapera de Polinyà de Xúquer, va passar pel programa L’Altaveu de Ràdio Pobla per parlar del seu primer llarga durada “Percal”

Amb 20 anys, ja vens carregada de reconeixements “millor proposta musical de l'any 2022” dels Premis Tres Deu, “artista revelació” als Premis Ovidi, finalista del Sona Nou. Què suposen estos premis, a més del reconeixement a la feina ben feta?

Bé, els premis reconeixen la feina ben feta, però jo crec que si fora per això molts artistes i grups que també estaven nominats l’hagueren pogut guanyar o siga que, jo crec que, a part d’això, a nosaltres ens ha donat la visibilitat que no teníem i sobretot, en el Sona 9, hem pogut gaudir del tercer premi i ens han donat 3.500 euros, amb els quals hem pogut fer el disc. Aleshores, a més del reconeixement, ha sigut una ajuda per seguir fent música

Estem veient que el 2023 és l’any de les col·labos. Ho hem vist amb cançons de La Fúmiga, El Diluvi, Xavi Sarrià, entre molts altres. Tu acabes de traure disc nou “Percal”, on trobem la que fas amb Eldemuro de Cactus, Aina Palmer o Sociologia Animal. Com naixen eixes col·laboracions?

Les col·laboracions per al disc han sigut molt properes, perquè hem volgut fer-ho amb gent que ja coneixíem en persona. Per exemple, amb Aina Palmer ja teníem la cançó de Sega 2 i crec que ha sigut molt especial fer “Pam pam” per a “Percal”. Amb Sociologia Animal, vam coincidir en el concert que vam fer en un concert pro Sàhara, els vaig conéixer allí, encara que ja ens seguíem en xarxes. Vaig pensar que una cançó protesta al disc havia d’estar i havia de ser amb ells. No vaig dubtar ni un moment en dir-los-ho i ells tampoc van dubtar de fer la cançó amb mi. Amb Eldemuro, a l´últim concert de Cactus, abans de tancar-nos tots en confinament, a la Sala Apolo de Barcelona, al que vaig anar i allí vaig conéixer a Eldemuro en persona. Durant el confinament manteníem contacte. Ja havíem parlat de fer alguna cançó junts i per a “Percal”, “El mòbil” era molt adequada, ja que en confinament ens parlàvem pel mòbil i ara ens ha servit d’ajuda per a fer esta personificació.

Hi alguna altra col·laboració que t’agradaria poder fer en un futur? 

Tinc moltes col·laboracions en el cap, pendents, que m’encantaria fer i que es podran fer, però altres que les trobe més difícils. Una que m’encantaria fer és amb Panxo de Zoo o amb tot el grup, perquè són uns “musicassos”, que tenen les coses molt clares, el missatge molt concret i m’agradaria molt fer una col·laboració amb ells. Apart també, per exemple, amb artistes catalans com Senyor Oca o Santa Salut. Grups de rap, però també m’agradaria incloure gent com Xavi Sarrià, que no té res a vore amb el rap, però amb qui m’agradaria col·laborar. Hi ha molta varietat al meu cap.

T’hem vist fa poquet a l’Enderrock Sona, has estat de promo per Barcelona, també apareixes al cartell del Feslloc. Com es presenta l’any per a Aina Koda? I alguna cosa que porte entre mans Aina Koda i que ens pugues avançar?

L’any per a nosaltres es presenta bastant mogudet pel que fa a presentar el disc en alguns concerts  que tenim ja pensats i sobretot en rodar-lo per tots els llocs possibles, que a la gent li agrade, això és el més important i alguna cosa que porte entre mans i que puga avançar, és que en algun concert hi haurà sorpresetes. Així que si veniu als concerts, ho podreu vore i escoltar-ho.

A l’Altaveu volem saber dels gustos musicals de les entrevistades i és per això que volem preguntar-te per quina proposta o propostes de música en valencià actual són de les que més t’agraden o recomanaries?

El meu gust musical és molt variat i de música en valencià, actualment, hi ha molts grups que m’agraden i seria molt bàsic dir Zoo només, però clar, és que jo crec que és el grup que més em representa, en el que trobe una referència concreta, per a seguir els seus passos i per altra part, que no és actual, perquè estan fent un paronet, no sabem fins a quan és Frida, que és un dels grups que m’ha marcat a l’hora de fer música.

Entrevista emesa al Programa l'Altaveu de Ràdio Pobla el 7 d'abril de 2023

Compartir: