Ja està fora ‘Mil anys en un segon’, de Joan Villalonga

El nou projecte del músic castellonenc porta gestant-se 25 anys i ara, per fi veu la llum

Publicat: 06-01-2024, 11:40

Font:

Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023) és el títol del nou projecte del castellonenc Joan Villalonga. Enregistrat a l’estudi de gravació Pentasonic de Real de Gandia, el disc recull cançons que s’han gestat durant vint-i-cinc anys: història de tota una vida. Quotidianeitat i amb històries personals, inspirades o inventades, Joan Villalonga allibera el seu disc més personal al marge dels seus altres projectes: “sempre havia volgut treure aquestes cançons”, assegura Villalonga. I avui, a portes d’acabar l’any 2023, naix ‘Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023), un disc amb un so clàssic i jazzy amb la influència de músics com Tom Waits, Randy Newman, Ben Folds o McCartney. 

Després de tota una vida, la raó per la qual Joan Villalonga va decidir entrar a l’estudi a gravar ‘Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023) fou la proposta de Pau Alabajos a participar en un cicle del Col·lectiu Ovidi Montllor (el COM). “No hi ha innovació estilística, és un disc prou clàssic”, asegura Villalonga, però una cosa és certa i això fa el disc una mica més especial: es va enregistrar pràcticament sense assajos i es va construir en viu a l’estudi. 

“Quasi és com un concert en directe, música viva”, riu Joan Villalonga, però això sí: “només es pot fer amb músics tan experimentats, tocar amb ells és un goig”. Així doncs amb la companyia de Diego Barberà (baix), Hèctor Tirado (guitarra) i Sergio Bisbal (bateria) s’ha creat un disc que va quedar arrodonit amb un quintet de cordes i algunes col·laboracions més. Just per la màgia del moment i perquè és un dels seus discs més íntims, ‘Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023)  comptarà amb una edició limitada en vinil, a banda dels CD’s. 

Sobre Joan Villalonga…

Nascut a Castelló de la Plana, als 90 va formar part de Four on Six, un dels primers grups de música en fer rock i blues en valencià. A l’any 1997 gravaren el seu primer disc ‘Els temps passats’ i després de 200 actuacions, el grup va deixar de funcionar al 2014. Des d’aleshores, Joan Villalonga s’ha pujat a escenaris de Catalunya i València i col·lecciona un bon grapat de treballs discogràfics a les seues esquenes. A més, ha format part del grup TanStupids, juntament amb Diego Barberà i Tico Porcar.

Amb una vida marcada per la música, Joan Villalonga va gravar al 2016 el seu primer EP oficial en solitari, que va veure la llum a principis del 2017 amb el títol ‘Un día en Aberdeen’. Al 2018 va tornar a entrar a l’estudi per gravar ‘Una noche en Shinjuku’ i que compta amb una edició en vinil. Ara és el torn del seu projecte més íntim: ‘Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023).      

 

Compartir: