Pau Camps (Smoking Souls): "Flors i Finals" és una forma d’acomiadar-nos dels nostres seguidors, amb un final obert

Entrevista a Pau Camps (Smoking Souls) a l'Altaveu de Ràdio Pobla

Publicat: 20-04-2023, 21:01

Font:

Al primer programa de l’Altaveu de Ràdio Pobla de la Pobla de Vallbona, vam entrevistar a Pau Camps, guitarra i veu de Smoking Souls, perquè ens parlara del seu recent tema i gira “Flors i finals” i l'aturada prevista del grup.

Fa uns mesos vàreu anunciar una aturada per al 2024. És una aturada només dels escenaris o també és de desconnexió a nivell creatiu?

Fem una aturada el pròxim any, al gener del 2024, no tenim cap data en ment fixa de tornada. Es tracta d’una aturada dels escenaris després de més de deu anys de trajectòria i a nivell personal, també aprofitarem per a desconnectar entre nosaltres i agafar-nos un temps allunyats de la música.

Què ens trobarem amb la vostra tornada?

És massa prompte per parlar de què ens trobarem o no i parlar d’una tornada com a tal. De moment, sols posem el focus en la parada i en afrontar aquesta gira i disfrutar molt d’ella. El que haja de venir o no, queda lluny encara i no li hem donat forma de moment.

“Flors i finals” és el títol del nou single i de la gira. A què es deu el nom?

“Flors i finals” és un repàs nostàlgic de la nostra trajectòria, fent reminiscències a cançons ja publicades i, sobre tot, és una forma d’acomiadar-nos dels nostres seguidors, amb un final obert, per això diguem que no cal dir adeu, millor dir fins l’altra. “Flors i finals” també és l’acceptació de que tots formem part d’un cicle i que les coses no són perpètues, sinó que tot té un final i no cal tíndre-li por a això, sinó cal acceptar-lo.

Pel que heu anunciat, la vostra gira “Flors i finals” serà una de les més potents del grup pel que fa als concerts i també pels llocs emblemàtics on tocareu com al Wizkin Center de Madrid o el Club Sant Jordi de Barcelona o ací al Principal de València a més d’un fum de festivals. Supose que satisfets del començament de gira i també del que vos espera.

Estem molt satisfets amb moltes de les dates que conformaran aquesta gira, especialment la data del Teatre Principal a València I després d’haver esgotat pràcticament totes les entrades en poques hores. De fet, s’ha anunciat una nova data al Principal per totes aquelles que s’han quedat sense entrada. Ens feia molta llàstima i per això estarem dos dies seguits tocant al Principal. Altres dates com el Sant Jordi Club o el Wizkin Center de Madrid també les afrontem amb molta il·lusió. Pensem que són grans espais institucions on és molt difícil arribar. Som conscients de que això igual és una vegada en les nostres vides i volem disfrutar-ho.

Últimament s’està veient com ja no només és conformeu amb fer bones cançons. Cada dia pren més força el disseny en la imatge dels grups, ja no només en el merxan, sinó també en les portades dels senzills o dels cartells de la gira, com en el vostre cas, amb Helga Ambak. Quina importància té per a vosaltres el disseny i el que aporta Helga al vostre projecte musical?

Ens encanta comptar amb Helga sempre que podem per crear molts dels dissenys de merxan i perquè s’encarregue de tota la part visual, la cartelleria, inclús en aquest últim videoclip de “Flors i finals” com a directora d’art. Som conscients que vivim submergits en l’era i la cultura de la imatge i per això és fonamental acompanyar la nostra música amb un concepte visual que ens represente i que el redefinisca, que l’acompanye, per donar-li nou significat i per potenciar el significat que ja té la música.

A l’Altaveu volem saber dels gustos musicals dels entrevistats i per això volem preguntar-te per quina és la proposta o propostes de música de les que es fan ací al País Valencià en la nostra llengua que més t’agrada o que recomanaries escoltar?

Per mi, sense cap dubte, una de les grans propostes al nostre territori, en la nostra llengua, són els Vaire. Molta contundència i energia en les seues cançons i en els seus directes i pense que cuiden molt bé, fins els mínims detalls, les parts visuals de les xarxes socials, en les composicions, en el missatge que donen. Recomane molt als Vaire i a tots els oients que no els coneguen, a seguir-los a les seues xarxes i sobre tot, a escoltar-los en les plataformes o millor que millor, anar a un dels seus directes.

Moltes gràcies Pau per compartir uns minuts amb nosaltres al primer programa de “L’altaveu”. Enhorabona pel temàs que heu fet amb “Flors i Finals” i que de segur es convertirà en un dels clàssics i molt bona gira.

Entrevista: Núria Garcia. Imatge Pau: xarxes socials Smoking Souls

Pots vore i escoltar el programa ací

Compartir: