Sandra Monfort i La Maria actuaran al claustre de Sant Miquel dels Reis dins del cicle ‘A la llum de la lluna’

El concert serà el divendres 12 de maig a les 22h

Publicat: 03-04-2023, 16:51

Font:

La Generalitat, mitjançant la Direcció General de Cultura i Patrimoni, repeteix el cicle ‘A la llum de la lluna’, amb cinc concerts gratuïts per a tots els públics al maig i juny, al claustre del monestir de Sant Miquel dels Reis.

La música en directe sonarà sota la llum de la lluna d’aquest espai històric durant els quatre primers divendres de maig i el primer de juny. Un projecte cultural dirigit a tots els públics que, en la 4a edició, es consolida com a iniciativa per a unir la música actual amb el coneixement del nostre patrimoni històric.

Dues de les propostes valencianes més singulars i prometedores de la música valenciana recent actuaran el divendres 12 de maig, per a mostrar al públic que la tradició i transgressió poden anar agafades de la mà. Amb ‘Niño, Reptil, Ángel’, el seu primer disc en solitari, Sandra Monfort (Pedreguer, 1992) es va convertir en l’artista revelació dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana en 2021. La seua veu i guitarres virtuoses cavalquen per la música tradicional, l’avantguarda i l’electrònica per a crear cançons que aprofundeixen en la condició humana. Inscrita també en la nova fornada d’artistes que assumeixen la tradició com la millor eina de hui en dia per a la innovació, La Maria, nom artístic de Maria Bertomeu (Oliva, 1998), prendrà aquest mateix dia l’escenari per a regar, amb la seua hipnòtica veu, cançons inspirades en el cançoner valencià tradicional i convertir-lo, de nou, en el més popular de la música valenciana.

Les entrades ja estan disponibles en el web A la llum de la lluna. Són gratuïtes i es reparteixen per ordre de reserves amb un màxim de 4 persones per compra. L’adquisició de les entrades té una despesa de gestió de 3 euros per entrada, cobrats pel servei de la plataforma de distribució d’aquestes. L’obertura de portes de tots els concerts serà a les 20.30 hores, i les actuacions començaran a les 22.00 hores.

Com destaca la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, “‘A la llum de la lluna’ s’ha convertit, en molt poc de temps, en un referent per a les persones amants de la música, tant per la qualitat de l’oferta com per l’espai en què es desenvolupen els concerts, i això és una cosa en què coincideixen tant el públic com els artistes”.

Amoraga assenyala que “per a nosaltres és molt important posar aquest espai patrimonial a disposició de la ciutadania, i també era vital poder oferir aquest lloc perquè el sector cultural poguera dur a terme les seues propostes”.

“Ens vam plantejar aquesta iniciativa en plena pandèmia, com una manera de repercutir en el sector i de reivindicar la necessitat de la cultura per a la societat. I, tres anys després, no només s’ha convertit en una cita imprescindible per als amants de la música, sinó que Sant Miquel dels Reis s’ha consolidat com un escenari cultural de primer nivell”, ha explicat.

Ha  aprofitat per a agrair “tant als artistes com al públic la seua presència en aquest esdeveniment”, en què també, des del principi, s’ha involucrat l’il·lustrador Paco Roca. “Això demostra que la cultura no és estanca, sinó que és transversal: la música, la il·lustració, el teatre, la dansa, el circ, la literatura... Tot està en connexió permanent”, ha assegurat.

Compartir: